ЕТО Я АЛТЕРНАТИВАТА

Умните и можещите специалисти могат да ръководят държавата и да предлагат идеи, а НЕ партиите…

ЕТО Я АЛТЕРНАТИВАТА:

Хора от науката, културата, изкуствата, среден бизнес, земеделие, учени и ПРОФЕСИОНАЛИСТИ, могат да представляват народа в Народното събрание!

Чрез НОВ ПРОФЕСИОНАЛЕН ИЗБОРЕН КОДЕКС партиите могат да бъдат окончателно елиминирани от властта! Така могат да се избират само професионалисти от всички браншови професии и гилдии, и изявени в своето поприще личности !

Така се създава управление само от СПЕЦИАЛИСТИ! Всички постове могат да се излъчват от ПРЕКИТЕ УЧАСТНИЦИ на професионалните браншове с ПРЯК и ЯВЕН вот. Така отговорността може да се носи солидарно!

Народа може да взима ПРЯКО участие в държавните дела, да избира и сваля по всяко време своите избранници! Така народа ще стане по-социално ангажиран, по-заинтересован и по-отговорен!

Хората трябва да са съпричастни към властта, а не да я дадат някому, и после да не могат да му потърсят сметка за неизпълнените обещания. Всеки може да избира представител на своя бранш, на когото може да му се потърси сметка по всяко време! Това може да се осъществи само чрез ПРОФЕСИОНАЛЕН ИЗБОРЕН КОДЕКС!

ПРОФЕСИОНАЛНИЯТ ИЗБОРЕН КОДЕКС напълно елиминира властта! Каква власт можеш да имаш, когато подчинения ти по всяко време може да те детронира? Затова този изборен кодекс не се приема, защото ще премахне ония, които се СТРЕМЯТ ЗА ВЛАСТ!

ДВАТА ПРИНЦИПА на изборност:

По ПАРТИЙНИЯТ изборен кодекс (при всички партии) избрания ТАЙНО на всички нива на управлението ръководител, защитава интересите на партията си (паразитните мафиотски групировки).

По ПРОФЕСИОНАЛНИЯТ изборен кодекс (при всички професии) избрания ЯВНО И ПРЯКО представител, защитава интересите на гилдията си (съзидателния народ).

В партийните изборни листи винаги са накачулени безброй НЕпреуспели лумпени жадни за власт, некъдърници които не представляват никого, освен себе си и своите партийни вождове!

Професионалната гилдия, обаче, излъчва за свой представител МАЖОРИТАРНО най-кадърния, най-борбения, най-уважавания (майсторът-учителят-творецът) сред тях, който реално ще защитава интересите на творческият народ!

НАРОД: това са Творци – гилдии от творци!

Да! Вярно е, че политиците могат да загубят привилегиите си, олигарсите – властта, а медиите – благодетелите си, но ЩЕ СПЕЧЕЛИ НАРОДА!

Народно движение „БЕЗ партии и политици”

Време е народа да вземе съдбата си в свои ръце. През цялото си съществуване човечеството е търпяло деспотизма на онези негови членове, които притежавайки власт са потискали, ограбвали и унижавали трудовия народ. Време е тези съзидателни хора да определят социалното устройство на обществото! Те да бъдат ръководителите! Техните морални и професионални качества да определят облика на обществото ни!
Такова социално устройство е възможно, когато народа избира своите представители на професионален принцип, не на партиен!

Всеки професионален бранш познава най-добре своите кадри и знае на кого може да разчита, който ще защитава интересите им в местното управление. Затова избира мажоритарно чрез ЯВЕН избор своя представител в местния парламент – общинския съвет. Поемайки отговорност пред колегите си професионалния общински съветник поставя същите условия на избраното от него ръководство на общината. Провалил се избраник лишава от изборни права избирателите си в следващия избор. Така ръководител и електорат ще носят солидарна отговорност за управлението на всяко ниво! Такъв принцип на управление налага непрекъснат изборен процес, в който ще се развиват едновременно и критериите за оценка на ръководителите!

На изборен принцип ще бъдат всички ръководни длъжности: местния шериф, директорите на училища и детски градини… всеки от когото зависим ПРЯКО, ще го избираме ние. Кметовете ще бъдат избирани от общинските съветници и ще представляват депутатите във виртуалния парламент. Те също ще избират областната управа, министрите и премиера. Президентска институция няма да има!
Народа нито познава дейността на централната власт, нито може да упражнява някакъв контрол върху нея. Затова нямаме право да избираме онези, за които не носим отговорност! Такава отговорност ще носят кметовете. Те ще упражняват и своя контрол!

Такъв принцип на изборност налага прозрачност на всички нива, защото всеки носи персонална отговорност. Точно тази отговорност е присъствие на ПРЯКАТА демокрация. Тя прави народа отговорен и солидарен с ръководителите си пред предизвикателствата на съвременното управление! Това е най-висшата форма на изборност, която ще промени облика на обществото ни!
Ще ни направи велик народ!

11 thoughts on “ЕТО Я АЛТЕРНАТИВАТА

 • Аз принадлежа към най голямата прослойка на БГ народ и от гледна точка на вашата програма сме паразити тъй като сме пенсии. Отгоре на всичко ние нямаме гилдия и ако заимаме ще печелим убедително всички избори. Идеята ви е недоклатена с добри намерения. Комунизмът е още по добра на вид идея но е неизпълнима поради непредвидения човешки фактор

  • Преди да сте станали пенсионер, надявам се сте упражнявали някоя професия и сътветно сте попадали към някоя гилдия. Давали сте своят принос към обществото.
   Всички, ще станем пенсионери. Всеки заслужава да изживее старинитеси нормално. Така, че не се изживявайте като паразит.
   А, колкото до човешкия фактор, то той е константа във всеки един строй или управление. Но, ако премахним неизвестните ( х . n). партии, ще е по-лесно да се реши уравненито.

  • Най-важното за управлението на една държава са принципите и законите в държавата, или политико икономическите закони. Не толкова самите избори. Ако законите в една система позволяват съществуването на милиардери и милионери, а в същото време съществуването на гладни и бездомни, такава политическа система не трябва да съществува. Политико икономическите системи се променят чрез революции, не чрез избори. А, що се отнася до социализма в източните страни, той беше свален не чрез революция, а чрез предателството на правителствата в тези страни и от натиска на по-силния ЗАПАД. Но, най-голяма роля за падането на социализма изигра човешката алчност. Комунистите от последните поколения виждаха как техните колеги на запад са милионери и милиардери, а те обикновени чиновници. Подариха „свободата и демокрацията“ на заблудената тълпа и сринаха социализма.

 • Правилно!! ,,А ти какво предлагаш,, Най лесно е да се пише във фейса!!!!!

 • Поредната утопия, много добре звучи докато не се стигне до практическото изпълнение. Един от пропуските – кой велик артист/лекар/зидар и т.н. работи и мисли всеки ден за друго освен за пари и как ще бъде заставен да изпълнява такива ръководни дейности за смешна чиновническа заплата, особено като си няма и понятие от политика и управление…

 • Без партийни велможи е хубаво,като начало.Но избрания трябва да е подписал договор с избралите го и ако не го изпълни по негова вина ,ще трябва да понесе лична ,а избирателите отделна вина.Не е добре обмислено.

 • Идеята е безспорно интересна и предполага гласуване за знаещи и можещи личности, което е много важно за доброто управление. Като процес на осъществяване обаче ми се струва трудно за организиране и приложение, защото и в момента съществуват професионални организации, но също са просмукани от зависимости и партийни интереси. Кой би се наел и как да организира нови такива, и каква е гаранцията, че това няма отново да се случи? Идеята предполага високо ниво на гражданска самоосъзнатост и почтеност, нещо което все още не е преобладаващо в обществото. Но ако има как идеята да заработи, вероятно резултатът ще е положителен.

 • Правят се ––президентски избори – по квартали –и съсловни, чрез които се избират министри и зам- министри. Всички избрани -представят всяка години отчет и с възможност за отзоване от власт. ––- СЪВЕТИ ПО СЪСЛОВИЯ – ЛЕКАРСКИ, УЧИТЕЛСТКИ, ПОЛИЦЕЙСКИ, ЮРИДИЧЕСКИ, ИНЖЕНЕРНИ …. Те избират министри и зам.министри с годишен отчет на дейността и сваляне от длъжност при проблем в сектора ––– Общински съвети –съставени от хора представители на отделни квартали –- от тях се избират кмет, зам-кметове и областни началници . От кметовете се избира министър председател и заместници, които координират работата на избраните от съсловията министри съобразно територият на страната.
  ––Занодателната власт се осъществява въз основа на предложения на отделните министерства – координира се от Президента и юридически екип – .съставен от юристи представители на областите в България, които се избират от адвокатските съсловия по-места всяка година.
  –––За президент може да се кандидатира всеки – с висше образование – представил автобиографията си и отговорил на група въпроси да бъдещето на държавата.

Вашият коментар