БЕЗ партии и политици

Прозрачно управление – Пряка демокрация – БЕЗ партии и политици

17/01/2016 / Ради Чухлев / Идеология

В древна Гърция, където се зародила „демокрацията” като най-висша форма на социално управление, правото да гласува имал само този, който „може да носи оръжие”. Всички останали били пренебрегнати! Защото единствено войнът е защитавал народ и родина, затова е било чест, но и голяма отговорност! Днес всички имат право да гласуват, да делегират правото на някой да ги представлява! Тази „представителна демокрация” носи чест на всички, да изразяват волята си, но ги освобождава от всякаква отговорност! И така свободата се превърна в „свободия”, подхранваща един порочен социален ред!

Онези, които веднъж са заграбили властта, по всякакъв начин се опитват да манипулират „избирателя”, за да участва в политическия им театър наречен „избори”. Това е единствената форма, чрез която властта става легитимна, оправдавайки се, че е „демократична”! Обаче, каква демокрация е това, която се основава на измама?! Тези, на които народа им е дал правото, да го представляват, не носят никаква отговорност, защото придобили веднъж това право, никой не може да ги контролира! Затова властта НЕ Е прозрачна. Така „помазаните” от народа, вместо да му служат, стават неговите палачи!

Да излезе от този „омагьосан кръг” народа не може. Всяка форма на отричане на този социален ред е „противозаконна”! Народа е „свободен” да избира винаги и само ТОЗИ социален ред! Така заблуждавайки се, народа вярва, че „добрата” партия ще смени ОМРАЗНАТА партийна система, както някога е вярвал, че „добрия” цар ще смени монархията! Но времената се смениха! Светът стана комуникативен. Митовете, които всяваха страх и недоверие между народите, паднаха! Хората разбраха, че враговете им не се намират зад граница, а сред тях, в тяхното общество! Кои са те?! Онези, които осъзнавайки, колко са некадърни и мързеливи имат амбицията, да бъдат господари над себеподобните си! Тези хора нямат творческия дух, за да се радват на съзиданието. Затова те служат раболепно на господаря си, стремейки се да се изкачват по „стълбицата” на властта. А власт може да им гарантира само Партията. Тя е организацията, която като квачка събира „пилците” на бездарността и скудоумието! Тя е, която като религия внушава, че е „богопомазана” да управлява! Тази „истина”, обаче, предстои да бъде развенчана! Народът може да бъде организиран така, че да осъществява демократичния плурализъм на съвсем различен принцип – не партиен, а професионален! Така начело на обществото и държавата ще бъдат издигани не партийните демагози, а професионалистите, които са доказали своите достойнства и качества в своето професионално поприще! Така пример за възхищение и подражание в обществото ще станат творците с високо професионални качества, които ще обновят и ценностите на това обществото! Това ще осмисли живота на младото поколение и ще го вдъхнови за творчество! Ще разкрепости съзнанието му от ограниченията, които векове наред са моделирали едно примиренческо поведение, сковавали са духът му за полет, за красота и щастие! /Това е накратко „проекта” на нашата идеологическа платформа. Как ще го постигнем, стъпка по стъпка, ще го разясним в друг раздел. Желая да вземете участие в обсъждането на всички теми, които формират същността на нашето движение „Без партии и политици”!

Вашият коментар