БЕЗ партии и политици

Демокрацията е измама – Изборите са фарс

17/01/2016 / Ради Чухлев / Идеология

Правото на свободен избор е фарс, защото „познаваш” избраника единствено от медиите! А всеки знае, че медиите са купени! Те изграждат ореол на идеален образ, с който народа бива подведен! Каква е тази „демокрация”, която си служи с измама?! Делегирал веднъж правата си, народа престава да е фактор в управлението! Така, вместо да си избира представител, народа си избира ПАЛАЧ! Ние не можем да накараме властта да се промени, но НИЕ можем да се променим! КАК?

Изборът е ОТГОВОРНОСТ! Ако всеки се постарае, да го разбере, ще престанем да избираме личности, които НЕ познаваме! Следователно, няма да избираме премиер и президент, а ПРЕКИЯ наш представител – общинския съветник! Той ще носи отговорност пряко пред нас, защото живее сред нас, защото е един от нас!

Но, за да се развива обществото, то трябва да повишава своята професионална квалификация, затова в управлението на обществото и държавата трябва да се котират доказалите се професионалисти, а не партийци! Всяка гилдия трябва да лансира свой представител, който ще защитава нейния интерес в местната власт! Така, провалил се представител, може да бъде отзован по всяко време и заменен с друг! По този начин обществото ще стане по-заинтересовано, по-активно и по-отговорно!

Нормалното функциониране на всяко ниво на управлението е пряко зависимо от „горната” инстанция! Затова управлявания колектив избира пряко своя ръководител на всяка инстанция! Така колектива ще упражнява ефикасен контрол, защото е отговорен пред своя електорат! Всички избори ще се провеждат ЯВНО. Провалил се ръководител лишава от участие себе си и своя електорат в следващия избор.

Така ще лишим политиците от власт, а медиите от възможност да манипулират народа!

One thought on “Демокрацията е измама – Изборите са фарс

  • Много е мъглява тази концепция за изборите. Гилдиите ще избират свои представители, които на местно ниво участват в управлението. Но какво се случва с държавното управление, което най-вече ни касае? Държавната политика е най-важната за нас. Накрая ще имат най-много представители в управлението на държавата на най-масовите професии, кои са те? Търговци, бюрократи, чиновници, все хора работещи на бюра. Кой ще изхранва нацията, ако се управлява от представители на нематериалното производство? И кое гарантира, че един специалист в своя бранш е добър ръководител на народа? Иначе за отговорността евала!

Вашият коментар