БЕЗ партии и политици

Демокрацията е измама – Изборите са фарс

17/01/2016 / Ради Чухлев / Идеология

Правото на свободен избор е фарс, защото „познаваш” избраника единствено от медиите! А всеки знае, че медиите са купени! Те изграждат ореол на идеален образ, с който народа бива подведен! Каква е тази „демокрация”, която си служи с измама?! Делегирал веднъж правата си, народа престава да е фактор в управлението! Така, вместо да си избира представител, народа си избира ПАЛАЧ! Ние не можем да накараме властта да се промени, но НИЕ можем да се променим! КАК?

Изборът е ОТГОВОРНОСТ! Ако всеки се постарае, да го разбере, ще престанем да избираме личности, които НЕ познаваме! Следователно, няма да избираме премиер и президент, а ПРЕКИЯ наш представител – общинския съветник! Той ще носи отговорност пряко пред нас, защото живее сред нас, защото е един от нас!

Но, за да се развива обществото, то трябва да повишава своята професионална квалификация, затова в управлението на обществото и държавата трябва да се котират доказалите се професионалисти, а не партийци! Всяка гилдия трябва да лансира свой представител, който ще защитава нейния интерес в местната власт! Така, провалил се представител, може да бъде отзован по всяко време и заменен с друг! По този начин обществото ще стане по-заинтересовано, по-активно и по-отговорно!

Нормалното функциониране на всяко ниво на управлението е пряко зависимо от „горната” инстанция! Затова управлявания колектив избира пряко своя ръководител на всяка инстанция! Така колектива ще упражнява ефикасен контрол, защото е отговорен пред своя електорат! Всички избори ще се провеждат ЯВНО. Провалил се ръководител лишава от участие себе си и своя електорат в следващия избор.

Така ще лишим политиците от власт, а медиите от възможност да манипулират народа!

2 thoughts on “Демокрацията е измама – Изборите са фарс

  • Много е мъглява тази концепция за изборите. Гилдиите ще избират свои представители, които на местно ниво участват в управлението. Но какво се случва с държавното управление, което най-вече ни касае? Държавната политика е най-важната за нас. Накрая ще имат най-много представители в управлението на държавата на най-масовите професии, кои са те? Търговци, бюрократи, чиновници, все хора работещи на бюра. Кой ще изхранва нацията, ако се управлява от представители на нематериалното производство? И кое гарантира, че един специалист в своя бранш е добър ръководител на народа? Иначе за отговорността евала!

  • Не съм политик, не съм била партиец и не смятам да членувам в никоя партия , но определено се вълнувам от дивашкото разграбване и малоумно управление на родината ми. Не бих нарекла изчетеното по-горе за добра идея , няма общо с идеология и стратегия на разумно начинание по следните съображения :: и в момента в парламента и по общините се избират т.н.“свободни радикали“ , а остават безгласни букви поради липса на визия и качества , или още по-лошо – оказват се кукли на конци поради добре известни ни причини. Мисля си, че понятието „добър професионалист“ би следвало да има реципрочно отношение към разработването на цялостна стратегия или 5-годишни планове за развитието на региона , в който ще кандидатират. В такава последователност ще може да говорим за визия и качества , а и мегдан да му се търси отговорност.
    Мисля си и друго, което е свързано с елиминирането на мекеретата, – да не могат да кандидатстват без да са покрили черно на бяло ПОНЕ минимума критерии за интелигентност, обща култура , духовна принадлежност и адекватна професионална подготовка. Чък после би могло да се питаме какво ще очакваме от такъв по темата, че как ще го поддържаме или как в последствие ще му търсим отговорност за делата. Поне така си мисля аз , а ??

Вашият коментар